Machinefabriek Börger home

Al 70 jaar ervaring

MF Börger bestaat al 70 jaar. In die jaren heeft zij ervaring kunnen opbouwen met alle facetten van machinebouw en metaalbewerking. Daarbij heeft ze veel specifieke kennis opgedaan binnen een aantal branches. De laatste jaren is het accent ook komen te liggen op service en onderhoud.

 

Opgericht in 1945

MF Börger werd in 1945 opgericht in Martenshoek (vlakbij Hoogezand) als 'Machinefabriek Börger en Kleine', door onder meer J. Th. Börger. Hij werkte daarvoor in de Groningse suikerfabriek. Sinds 1948 is het bedrijf gevestigd aan de Van Neckstraat, direct aan het Winschoterdiep.

 

Specialist in diverse branches

Aanvankelijk werkte MF Börger voornamelijk voor de agrarische industrie. Dit is nog steeds het geval, al is het bedrijf nu ook actief in de kartonindustrie, de scheepsbouw, waterbehandeling en gaswinning. Toen in de jaren '50 naar gas werd geboord, werkte MF Börger mee aan de eerste boorinstallaties. Nog steeds werkt MF Borger mee aan de realisatie en het onderhoud van gaswinninginstallaties.

 

Dochterbedrijf in Polen

Medio jaren '90 richtte MF Borger samen met Jansen & Heuning een dochterbedrijf op in Polen. Hier fabriceert het onder meer (standaard) producten voor toelevering aan de scheepsbouw. Daarnaast worden in Polen ook producten op klantspecificatie geproduceerd.

 

Steeds meer service en onderhoud

Het personeelsbestand is in de loop van de tijd licht gegroeid. Daarbij is wel de samenstelling van het team veranderd: dit bestaat nu voornamelijk uit service- en onderhoudsmonteurs. Allround en zelfstandig opererende vakmensen die door steeds meer opdrachtgevers incidenteel en structureel worden ingeschakeld voor reparaties, renovaties en aanpassingen aan machines en constructies.

 

Ontwikkeling

De laatste jaren heeft het bedrijf zich naast de bestaande producten steeds meer ontwikkeld in verspanend werk. CNC- en conventioneel draaien en frezen zijn niet meer weg te denken.

 

updated: 27 January 2015

switch to:
back to toptop
Van Neckstraat 1a
9601 GW Hoogezand
Tel   (0598) 392 733
Fax (0598) 397 816
E-mail: info@mf-borger.nl
Logo Machinefabriek Börger